Kapusta pekińska zasmażana z kurczakiem

4.5 (160 ocen)

  • 10 min

Smakuje rewelacyjnie! Tania, a taka pyszna.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 kapusty pekińskie
    2 cebule
    filet z kurczaka
    olej
    2 kostki rosołowe
    pieprz
    sól
    3 łyżki mąki
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta pekińska zasmażana z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską poszatkować.
  • 2. Cebule obrać, pokroić w krążki i podsmażyć na oleju
  • 3. Fileta pokroić w drobne kawałki, przyprawić solą i pieprzem i podsmażyć na oleju.
  • 4. Wszystkie składniki włożyć do jednego garnka, dodać 2 kostki rosołowe, podlać wodą i dusić 40 min pod przykryciem.
  • 5. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i dodać do kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować