Kapusta pekińska w sałatce z papryką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybka, prosta sałatka do obiadu albo kolacji

  • 15 min

Składniki:


  • 6 liści kapusty pekińskiej
    ½ opakowania sera feta
    ½ papryki czerwonej
    10 oliwek czarnych
    1 puszka groszek z kukurydzą
    4 łyżki sosu vinegrette

Kapusta pekińska w sałatce z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty myję i osuszam, następnie drobno kroję. Układam na talerzu. Paprykę myję, usuwam środek niejadalny i kroję w kostkę. Dodaje do kapusty razem z groszkiem i kukurydzą z puszki. Wcześniej odsączam z zalewy. Dodaję oliwki i pokrojony ser feta. Sałatkę polewam sosem vinegrette

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy