Kapusta parzybroda

4.5 (196 ocen)

  • 15 min

Kapusta na gęsto i ostro

  • 15 min

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    bulion mięsny
    3 cebule
    3 marchewki
    3 liście laurowe
    łyżka masła
    4 ziarenka ziela angielskiego
    10 ziarenek pieprzu naturalnego
    4 łyżeczki pieprzu ziołowego
    łyżeczka pieprzu naturalnego
    pół łyżeczki chilli
    2 pomidory
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapusta parzybroda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce.
    Wrzucić razem do bulionu - bulionu musi być tyle, by zakrywał warzywa.
    Dodać wszystkie przyprawy i łyżkę masła.
    Gotować 10minut.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na patelni i dodać do kapusty.
    Pomidora pokroić i też dodać do kapusty.
    Chwilę jeszcze całość gotować.
    Podawać z koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować