Kapusta modra duszona na maśle z miodem

4.5 (193 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kapusta ma przyjemny smak masła,które świetnie komponuje się z miodem.Jest delikatna i mięciutka.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dkg kapusty modrej
    łyżka miodu
    1/3 kostki masła
    pół łyżeczki soli
    pół szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Kapusta modra duszona na maśle z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy na drobno.Posypujemy ją solą i odstawiamy na godzinę.
    2.W garnku roztapiamy masło,wsypujemy kapustę,wlewamy wodę.Dusimy 15 minut,mieszamy,aby kapusta się nie przypaliła,dodajemy miód,dusimy następne 15 minut.Podajemy do dań mięsnych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Miód Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować