Mam dziś dla was kapustę kiszoną zasmażaną lubicie? ja kiszoną kocham w każdej postaci mogę ją jeść na surowo, jako surówkę, zupę lub wiele wiele innych posiłków z dodatkiem tej właśnie kapusty
Kapusta kiszona zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka dodać pół kostki smalcu i dodać pokrojoną kapustę, ziela angielskie oraz liście laurowe całość smażyć na wolnym ogniu a w międzyczasie podsmażyć cebulę na drugiej połowie smalcu odejmując tylko łyżkę z tej połowy smalcu. Dodać podsmażoną cebulę i nadal smażyć
2.Do smażącej się kapusty dodać przyprawy z opisu i nadal dusić pod przykryciem w międzyczasie podsmażyć na pozostawionej łyżce smalcu mąkę na rumiany kolor
3.Dodać podsmażoną mąkę i jeszcze chwilę cały czas mieszając podsmażyć
Komentarze