Kapusta kiszona zasmażana

4 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mam dziś dla was kapustę kiszoną zasmażaną lubicie? ja kiszoną kocham w każdej postaci mogę ją jeść na surowo, jako surówkę, zupę lub wiele wiele innych posiłków z dodatkiem tej właśnie kapusty

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej,
    200 g smalec wyborowy,
    3 małe cebule,
    2 liście laurowe,
    6 ziarenek ziela angielskiego,
    1 płaska łyżka pieprzu ziołowego,
    1 łyżeczka czosnku staropolskiego mielonego,
    1 płaska łyżka majeranku,
    0,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    1 łyżeczka cukru,
    4 łyżki przegotowanej wody,
    1 łyżka mąki pszennej,
    0,5 łyżeczki soli drobnej
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Kapusta zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. Do garnka dodać pół kostki smalcu i dodać pokrojoną kapustę, ziela angielskie oraz liście laurowe całość smażyć na wolnym ogniu a w międzyczasie podsmażyć cebulę na drugiej połowie smalcu odejmując tylko łyżkę z tej połowy smalcu. Dodać podsmażoną cebulę i nadal smażyć
  • kapusta 2. Do smażącej się kapusty dodać przyprawy z opisu i nadal dusić pod przykryciem w międzyczasie podsmażyć na pozostawionej łyżce smalcu mąkę na rumiany kolor
  • kapusta 3. Dodać podsmażoną mąkę i jeszcze chwilę cały czas mieszając podsmażyć
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować