Kapusta kiszona z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę poszatkuj. Do garnka wlej pól szklanki wody, włóż kapustę, liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Gotuj do miękkości pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając,
2.Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę. Na patelni rozpuść masło podsmaż cebulkę. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę dodaj do cebulki, podsmaż. Pomidory obierz ze skórki pokrój w kostkę, dołóż do pieczarek, podsmaż chwilkę aby pomidory się rozpadły.
3.Miękką kapustę przecedź przez sito aby pozbyć się wody z gotowania. Dodaj podsmażone pieczarki z cebulką i pomidorami, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek,przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem,chwilkę gotuj stale mieszając aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Zdejmij z ognia, dodaj posiekany koperek, wymieszaj, Smacznego!
Komentarze