REKLAMA

Kapusta kiszona z boczkiem wędzonym

wyświetlono: 4561 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Dla wielbicieli kiszonej kapusty, pożywne danie ,proste w wykonaniu

opublikowany: 22.11.2012
Udostępnij Pinterest
  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
    Kilka suszonych grzybków
    30 dkg boczku wędzonego
    1 duża cebula

    5 ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    Olej
    Pieprz

Ocena:

(średnia 4.5 z 157 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Pokroić w paski.
    Cebule obrać i pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju.
    Kapustę lekko odcisnąć i pokroić nożem.
    Włożyć do garnka z grzybami i przyprawami i cebulą.
    Boczek pokroić w grubą kostkę i włożyć do kapusty.
    Gotować do miękkości , około 1 godziny, doprawić pieprzem

Porady

Najlepszy jest boczek wędzony surowy ,ma lepszy aromat

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Beata12 944684_673765892771237_7676383164500564981_n

Kapusta kiszona

Czas na kiszenie kapusty

kategoria: Przetwory kapusta kiszona opublikowany: 22.11.2015 | wyświetlono: 2091 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Kapusta kiszona zasmażana

PYCHA!!!!

kategoria: Sałatki opublikowany: 24.04.2016 | wyświetlono: 43419 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE