Kapusta kiszona z boczkiem wędzonym

4.46 (160 ocen)

  • 2 godz.

Dla wielbicieli kiszonej kapusty, pożywne danie ,proste w wykonaniu

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
    Kilka suszonych grzybków
    30 dkg boczku wędzonego
    1 duża cebula

    5 ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    Olej
    Pieprz

Wystaw ocenę:

4.46 (160 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Kapusta kiszona z boczkiem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Pokroić w paski.
    Cebule obrać i pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju.
    Kapustę lekko odcisnąć i pokroić nożem.
    Włożyć do garnka z grzybami i przyprawami i cebulą.
    Boczek pokroić w grubą kostkę i włożyć do kapusty.
    Gotować do miękkości , około 1 godziny, doprawić pieprzem

Porady

Najlepszy jest boczek wędzony surowy ,ma lepszy aromat

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Boczek wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować