Makaron conchiglioni 1 opakowanie (25dag)
Kapusta kiszona ½ kg
Grzyby suszone ½ szklanki
Masło 4 łyżki
Mąka pszenna 2 łyżki
Cebula biała 1 szt.
Sól i pieprz do smaku
Ser żółty 10 dag
Kapusta kiszona w conchiglioni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę opłukać, drobno posiekać, zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości z przyprawami. Grzyby wcześniej namoczyć i również ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Z 2 łyżek masła i mąki zarobić zasmażkę, a na pozostałym maśle usmażyć posiekaną cebulę. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Ugotowane grzyby drobno pokroić i dodać z wywarem grzybowym do kapusty. Kapustę wymieszać z zasmażką, przyprawami do smaku i przysmażyć i odparować. Przygotowane muszelki nadziewać kapustą, posypać startym serem i zapiec w piekarniku aż ser się rozpuści. Podawać z czerwonym barszczem na ciepło.
Komentarze