Kapusta kiszona w conchiglioni

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowe i smaczne danie na obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Makaron conchiglioni 1 opakowanie (25dag)
    Kapusta kiszona ½ kg
    Grzyby suszone ½ szklanki
    Masło 4 łyżki
    Mąka pszenna 2 łyżki
    Cebula biała 1 szt.
    Sól i pieprz do smaku
    Ser żółty 10 dag
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Kapusta kiszona w conchiglioni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę opłukać, drobno posiekać, zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości z przyprawami. Grzyby wcześniej namoczyć i również ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Z 2 łyżek masła i mąki zarobić zasmażkę, a na pozostałym maśle usmażyć posiekaną cebulę. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Ugotowane grzyby drobno pokroić i dodać z wywarem grzybowym do kapusty. Kapustę wymieszać z zasmażką, przyprawami do smaku i przysmażyć i odparować. Przygotowane muszelki nadziewać kapustą, posypać startym serem i zapiec w piekarniku aż ser się rozpuści. Podawać z czerwonym barszczem na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować