KAPUSTA - DYMFOWANA

4.5 (143 ocen)

  • 1 godz. 30 min

PRZEPIS NA TĘ KAPUSTĘ MAM OD MOJEJ BABCI,ZA KAŻDYM RAZEM JAK PZYJEŻDZALIŚMY DO NIEJ W NIEDZIELĘ NA OBIAD TO BYŁA ZROBIONA TA PYSZNA KAPUSTA :))

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -1 ŚREDNIA KAPUSTA CZERWONA
    -KAWAŁEK BOCZKU NAJLEPIEJ PARZONY ,CYGAŃSKI
    -1 CEBULA
    -LIŚĆ LAUROWY,ZIELE ANGIELSKIE--SÓL ,PIEPRZ ,MAJERANEK,CUKIER,LUBCZYK (WEDŁUG SMAKU ) JA DAJE PO JEDNEJ ŁYŻECZCE EWENTUALNIE PO UGOTOWANIU DOPRAWIAM
    -2 ŁYŻKI OCTU
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta - dymfowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0vvhy7k 1. -KAPUSTĘ MYJEMY ,SZATKUJEMY DAJEMY DO GARNKA
    -BOCZEK KROIMY NA KOSTECZKĘ I TOPIMY NA PATELNI
    -CEBULĘ KROIMY NA KOSTECZKĘ I DODAJEMY DO KAPUSTY
    -WLEWAMY STOPIONY BOCZEK RAZEM Z TŁUSZCZEM (BOCZEK POWODUJE ŻE KAPUSTA NIE JEST SUCHA I JEST SZKLISTA)
    -DODAJEMY PRZYPRAWY I OCET
    -WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY
  • image-1ldqr45 2. -PODLEWAMY KAPUSTĘ 1/2 SZKLANKI WODY I DYMFUJEMY POD PRZYKRYCIEM CO CHWILĘ MIESZAJĄC JAK WODA WYPARUJE DOLEWAMY PONOWNIE.
    -POWTARZAMY TAK AŻ KAPUSTA BĘDZIE MIĘKKA
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować