Kapusta duszona z rożnymi mięsami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kapusta, wędlina i mięsne kawałki...cudowne połączenie.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średniej wielkości główka kapusty

    500 g karkówki

    200 g polędwiczki wieprzowej

    2 pętka wędzonej kiełbasy

    180 g koncentratu pomidorowego

    2 cebule

    1 łyżka smalcu

    2 szalotki

    1 łyżeczka cukru

    sól

    pieprz

    kilka suszonych prawdziwków

    2 listki laurowe

    5 ziaren ziela angielskiego

    2 ząbki czosnku

    1 łyżeczka suszonego tymianku

    1 łyżeczka cząbru

    1 łyżeczka suszonego oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Kapusta duszona z rożnymi mięsami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta duszona z rożnymi mięsami 1. Kapustę umyłem, usunąłem uszkodzone liście z wierzchu, poszatkowałem dość grubo. Poszatkowaną kapustę umyłem i przecedziłem przez duże sito. Karkówkę pokrojoną w kawałki, polędwiczkę także, mięsa smażyłem na małym ogniu z łyżką smalcu.. Pokroiłem cebulę w kostkę i szalotki w talarki, wrzuciłem na patelnię. Smażyłem do czasu, aż cebula ładnie się zeszkliła.
    Przygotowałem garnek na kapustę. Wlałem trochę wody na dno (ok.2 szklanki) wrzuciłem do niego kapustę, dodałem zawartość patelni odsączając tłuszcz. Kiełbasę pokroiłem w plasterki. Również dodałem do kapusty. Zagotowałem.
    Dodałem do kapusty koncentrat pomidorowy, pokrojone namoczone wcześniej prawdziwki ( wraz z wodą z moczenia ), sól, pieprz, ziele, listki laurowe, cukier i pozostałe przyprawy. Gotowałem, aż kapusta zrobiła się miękka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować