Kapusta duszona z pieczarkami i pomidorami

4.49 (198 ocen)

  • 40 min

Smaczny dodatek do dania głównego zamiast surówki.

  • 40 min

Składniki:

  • mała główka białej kapusty
    450 g pieczarek
    200 g pomidorków koktajlowych
    łyżka masła
    duża cebula
    100 ml bulionu warzywnego
    łyżka mąki
    pęczek natki pietruszki
    sok z cytryny
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta duszona z pieczarkami i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry. Razem z posiekaną cebulą ,pokrojonymi w ćwiartki pomidorami dusimy na maśle.
    Kapustę siekamy ,dodajemy do całości ,zalewamy bulionem i dusimy do miękkości kapusty.
    Kiedy kapusta zmięknie ,a płynu będzie za dużo ,wtedy odparowujemy. Następnie oprószamy mąką ,całość chwilę podsmażamy (cały czas mieszając). Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Przed podaniem mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować