Kapusta duszona z pieczarkami

0 (0 ocen)

Banalnie prosta, wyjątkowo pyszna z dodatkiem kiełbasy i pieczarek.

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    50dag pieczarek
    40dag cienkiej kiełbasy
    sól, pieprz
    2 łyżeczki kucharka
    2 łyżki oleju

Kapusta duszona z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka i wlewamy do niej niewielką ilość wody (mniej więcej do połowy kapusty). Następnie dusimy do miękkości pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Przecedzamy i podlewamy ok 1/2-1 szkl wody. Kiełbasę i pieczarki pokroić w małe kawałki i podsmażyć. Podsmażoną kiełbasę i grzyby przekładamy do kapusty. Doprawiamy przyprawami do smaku i jeszcze chwilę dusimy pod przykryciem.

Porady

Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy