Kapusta duszona z kiełbasą

4.5 (170 ocen)

Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatkiem pysznej kiełbasy. Jest delikatna, jedwabista, smaczna. Można podać ją z ziemniakami lub z chlebem.

Składniki:

  • 4-5 lasek kiełbasy
    1 mała kapusta włoska
    1 cebula
    10dag surowego boczku
    Olej
    Liść laurowy, ziele angielskie
    Sól, pieprz
    Kminek, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta duszona z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, boczek pokroić w kostkę. Kapustę oczyścić i poszatkować. Na średnim ogniu rozgrzać olej. Dodać cebulę i smażyć do momentu zarumienienia. Dodać boczek, podsmażyć. Następnie dodać kapustę, zalać wodą (tak by ją przykryła), doprawić liściem laurowym, zielem angielskim, kminkiem i majerankiem.
  • 2. Gotować bez przykrycia do momentu, gdy kapusta stanie się miękka i prawie płynna, a woda odparuje. Kapustę doprawić do smaku i odłożyć.
  • 3. Kiełbaski przekroić wzdłuż i ponacinać, a następnie zrumienić na osobnej patelni - należy je przewracać co jakiś czas. Kiełbaski podawać wyłożone na kapuście.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować