Kapusta do obiadu

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sałatka jest przepyszna!!!

  • 60 min

Składniki:

  • -Mała kapusta bardzo młoda
    -pokrojony koperek
    -pokrojona natka pietruszki
    -1-2 marchewki(przetarte na tarce na grubych oczkach)
    -cebula pokrojona w kosteczkę

Kapusta do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy lub trzemy na tarce na duzych oczkach solimy(1łyzka soli na 1kg kapusty), odstawiamy na pół godziny.
    Odcisnąć.
    Dodać koperek, natkę pietruszki, przetartą marchewkę, cebulę.
    Wszystkie składniki połączyć ze sobą z oliwa z oliwek.

    Do sałatki mozna także dodac pokrojony pomidor, ogórek(bez miąrzszu) oraz łyzkę kukurydzy.

    Sałatkę mozna też połączyć majonezem zamiast oliwy.

Komentarze

Podobne przepisy