KAPUSTA CZERWONA Z OGÓRKIEM KISZONYM

4.5 (198 ocen)

  • 30 min

Taką najchętniej jemy.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/4 średniej główki kapusty
    1 - 2 ogórki kiszone (w zależności od wielkości)
    1 cebula
    sól, pieprz, cukier, kwasek cytrynowy
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta czerwona z ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę cienko poszatkować, przełożyć do garnka i zalać wrzącą wodą. Dodać 1 łyżeczkę cukru, 1 czubatą łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki kwasku. Kiedy woda się zagotuje, wyłączyć ogień i odcedzić na sicie kapustę. ( Kapusta ma być tylko lekko zmiękczona - zaparzona.) Przełożyć ją do miski, pozostawić by ostygła. Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę, połączyć z kapustą, dodać majonez, świeżo zmielony pieprz, wymieszać. W razie konieczności doprawić do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować