Kapusta czerwona z jabłkiem

4.5 (173 ocen)

Znakomity dodatek do obiadu.Obowiązkowo co niedziele na śląskich stołach.

Składniki:


  • Składniki :
    1 mała czerwona kapusta,
    2 jabłka,
    sok z 1 cytryny,
    sól, pieprz,
    szczypta cukru,
    2-3 łyżki ocet winny.
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta czerwona z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie : Kapustę oczyść i posiekaj drobno. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj około 15 minut. Jabłko obierz i pokrój na drobną kostkę. Kapustę odcedź i polej sokiem z cytryny. Dodaj jabłka, sól, pieprz, cukier i ocet. Wymieszaj składniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować