Kapusta czerwona na zimę

  • wyświetlono: 2686 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Nie jestem zwolenniczką kapusty czerwonej,ale zrobiona z tego przepisu mi smakuje.

  • 40min

Składniki

1 główka kapusty czerwonej,2 jabłka,2 cebule
Zalewa:1.5 szklanki wody,1 szklanka cukru,0.5 szklanki octu,2 łyżki soli

Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta czerwona na zimę

  • 1. Kapustę poszatkować,sparzyć wrzącą wodą i odcedzić.Cebulę pokroić w piórka i posypać solą,jak puści sok,odcedzić.Jabłka zetrzeć na jarzynce.Składniki zalewy zagotować w dużym garnku.Dodać do zalewy kapustę,cebulę i jabłka.Gotować 5 min.Przełożyć do słoików.Pasteryzować 5 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatka z kapusty, marchwi i papryki na zimę

Dodane przez: joanna30

Sałatka z kapusty, marchewki i papryki na...

Uwielbiam tą sałatkę, zwłaszcza...

porzeczki

Dodane przez: Mysiunia

Czerwone porzeczki w syropie na zimę

Pyszne przetwory z czerwonych porzeczek

Dodane przez: olejl

Surówka z kapusty pekińskiej na zimę

Przepis dostałam od koleżanki,...

Sałatka z kapusty i warzyw na zimę

Dodane przez: igraszki losu

Sałatka z kapusty i warzyw na zimę

Pyszna sałatka z kapusty z dodatkiem...

Buraczki czerwone z chrzanem na zimę

Dodane przez: Świeca Urszula

Buraczki czerwone z chrzanem na zimę

Buraczki to doskonały dodatek do...

Sałatka z kapusty, marchwi, papryki i cebuli na zimę.

Dodane przez: weronika63

Sałatka z kapusty, marchwi, papryki i cebuli...

Bardzo smaczna sałatka na zimę,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE