REKLAMA

Kapusta czerwona na zimę

wyświetlono: 2980 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Nie jestem zwolenniczką kapusty czerwonej,ale zrobiona z tego przepisu mi smakuje.

opublikowany: 08.10.2016
Udostępnij Pinterest
  • 40 min

Składniki:

  • 1 główka kapusty czerwonej,2 jabłka,2 cebule
    Zalewa:1.5 szklanki wody,1 szklanka cukru,0.5 szklanki octu,2 łyżki soli
Ocena:

(średnia 4.49 z 178 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować,sparzyć wrzącą wodą i odcedzić.Cebulę pokroić w piórka i posypać solą,jak puści sok,odcedzić.Jabłka zetrzeć na jarzynce.Składniki zalewy zagotować w dużym garnku.Dodać do zalewy kapustę,cebulę i jabłka.Gotować 5 min.Przełożyć do słoików.Pasteryzować 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: allchemia allchemia

Czerwona kapusta na ciepło

Przepis mojej mamy, która zawsze podawała ją na niedzielny obiad wraz z roladami i kluskami śląskimi.

kategoria: Sałatki opublikowany: 29.07.2014 | wyświetlono: 4355 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: DanusiaC DanusiaC

ZASMAŻANA KAPUSTA CZERWONA

Bardzo smaczna kapusta do obiadu.

kategoria: Sałatki opublikowany: 22.11.2013 | wyświetlono: 19214 Książki kucharskie: 12 | Polecenia: 4

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE