Kapusta czerwona duszona z jabłkami

  • wyświetlono: 32883 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Słodko-kwasna kapusta czerwona, doskonała do mięsa

teresa-kr
  • 40min

Składniki

1 mała główka kapusty czerwonej
2 cebule
3 kwaskowe jabłka
10 dkg rodzynek
2 łyżki oleju
sól
pieprz
sok z cytryny
cukier do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta czerwona duszona z jabłkami

  • 1. Cebule pokroić w kostkę, usmażyć na oleju na złoto.
    Następnie poszatkować kapustę, włożyć do garnka , wlać 2 łyżki oleju , 1 szklankę wody ,przesmażoną cebulę i dusić pod przykryciem, na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    Jabłka obrać ze skórki i gniazd nasiennych , pokroić w kostkę i dodać wraz z przesmażoną cebulą do kapusty. Dodać również zaparzone wcześniej rodzynki
    Wszystko razem jeszcze pogotować i jak już kapusta będzie miękka dodać sok z cytryny, sól i cukier do smaku. Doprawić pieprzem . Kapusta czerwona powinna być słodko-kwaśna.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodymama_mnie_nauczylakapusta czerwona
 

Komentarze

Podobne przepisy

Duszona młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: Gosia123

Duszona młoda kapusta z koperkiem

Uwielbiam młodą kapustę w każdej...

Coleslaw z czerwonej kapusty

Dodane przez: igraszki losu

Coleslaw z czerwonej kapusty

Prosta i smaczna wersja najbardziej...

image-1usj0t9

Dodane przez: bozena58

sałatka z czerwonej kapusty

po śląsku modro kapusta:) dobrze...

Kapusta duszona z korniszonami

Dodane przez: JustKuchcik

Kapusta duszona z korniszonami

Zmodyfikowana forma postnego bigosu,...

Czerwona kapusta z cukinią

Dodane przez: JustKuchcik

Czerwona kapusta z cukinią

Sezon na cukinię już prawie na...

Czerwona kapusta z kasztanami

Dodane przez: Gregorhspeed

Czerwona kapusta z kasztanami

Doskonały dodatek do potraw z dziczyzny...