kapusta czerwona

0 (0 ocen)

  • 50 min

pyszna zarówno na zimno jak i na ciepło

  • 50 min

Składniki:

  • główka średniej czerwonej kapusty
    2 jabłka
    2 średnie cebule
    3/4 kostki masła
    przyprawa uniwersalna
    3 łyżki octu
    cukier
    sól
    pieprz
    maga

Kapusta czerwona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, dodać przyprawa uniwersalna, gotować ok. 15-20 minut.
  • 2. Dodać 3 łyżki octu i gotować jeszcze 5 minut - odcedzić.
  • 3. Zrumienić masło - gorące dodać do kapusty.
  • 4. Jabłka obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach - dodać do kapusty.
  • 5. Cebulę obrać i drobno pokroić w kostkę - dodać do kapusty.
  • 6. Doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i magą.

Porady

Jeżeli nie lubimy cebuli, to nie musi być. Gotową kapustę daję do słoików i zagotowuję albo do woreczka i zamrażam.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy