Kapuśniak z warzywami i mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiamy takie, aromatyczne i pożywne zupy. W zasadzie przygotowanie takich pyszności, nie nastręcza wielu problemów. Zazwyczaj ląduje w nich to, co jest pod ręką do wykorzystania. Większość zup, zazwyczaj najlepsza jest na drugi dzień.

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    1 marchew
    1 pietruszka
    2 łodygi selera naciowego
    2 średniej wielkości ziemniaki
    3 łyżki oleju
    1 por (biała część)
    100 g koncentratu pomidorowego
    1/2 małej kapusty włoskiej
    200 g brokułu
    1,5 l bulionu warzywnego
    sól, pieprz

Kapuśniak z warzywami i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarzyny i ziemniaki kroimy w kostkę. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

    Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojony w piórka por, pokrojony seler naciowy, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 15 min na średnim ogniu.

    Wrzucamy posiekaną kapustę, podzielonego na różyczki brokuł, gotujemy do ich miękkości.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy