Kapuśniak z pieczonymi żeberkami

3 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

gęsta i sycąca zupa z dodatkiem pieczonego żeberka z kminkiem

  • 60 min

Składniki:

  • kiszona kapusta 1/2 kg
    wywar warzywny 1,5 litra
    żeberka 1 kg.
    kminek 2 łyżeczki
    papryka słodka mielona 2 łyżki
    olej
    słonina 200 g
    ziemniaki 5 sztuk
    majeranek otarty
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak z pieczonymi żeberkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. żeberka myję ,osuszam ,kroję na paski ,w miseczce mieszam paprykę z kminkiem wlewam olej ,smaruję żeberka ,układam na blaszce i piekę w piekarniku do miękkości.Do wywaru warzywnego dodaję kapustę i gotuję około 40 minut ,ziemniaki kroję w drobną kostkę , dodaję do wywaru ,słoninkę kroję w drobną kostkę i wytapiam na patelni,dodaję do zupy, doprawiam solą i pieprzem, majerankiem.Porcję żeberka przekładam na talerz ,zalewa kapuśniakiem, posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Notka redakcyjna

PP_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować