Kapuśniak z parówkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Prosty przepis, łatwo dostępne składniki - a jaki smaczny efekt!

  • 60 min

Składniki:

  • 3 parówki
    300 g kiszonej kapusty
    5 ziemniaków
    Kilka łyżek koncentratu pomidorowego
    Udko z kurczaka
    Kawałek selera
    2 pietruszki
    Szczypta cukru
    Sól
    Pieprz
    Majeranek
    Lubczyk
    2 liście laurowe
    2 ziarenka ziela angielskiego
    Świeże listki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko, seler, pietruszki, liście laurowe i ziele angielskie włożyć do garnka, zalać ok. 2l wody, przyprawić (pieprz, lubczyk, majeranek), zagotować
  • 2. Dodać obrane i pokrojone ziemniaki, posolić
  • 3. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy, poszatkowaną kapustę, doprawić szczyptą cukru
  • 4. Dołożyć pokrojone parówki, gotować jeszcze 5 minut
  • 5. Udekorować świeżymi listami pietruszki, smacznego!

Porady

Zamiast parówek można oczywiście użyć "szlachetniejszego" mięska

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować