
Dodane przez: Jola1977-1977
Zakupy : 0.5kg żeberek wp, Kości wędzone bądź boczek, Mała główka młodej kapusty, Jarzynka , 3-5 ziemniaków (zależy od wielkości) Koperek , Koncentrat pomidorowy, Wywar: 2L wody(bądź tyle by zakryć mięso) 0.5kg żeberek wp, Kość wędzona bądź boczek w kawałku, Jarzynka, 4 listki laurowe , 4 ziela angielskie. Gotujemy żeberka, kiedy się zszumują dodajemy kości wędzone oraz liścia, ziele , sól , pieprsz,gotujemy do miękkości mięsa. Dodajemy jarzynke gotujemy do miękkości(wyciągamy białe warzywa oraz mięso) Dodajemy ziemniaki razem z kapustą gotujemy ok 15min doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i koperek .
Angelika B
Kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach wieprzowych
Dodane przez: bozena58
pyszna zupa z wykorzystaniem pozostałego...
Komentarze