PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kapuśniak z młodej kapustyhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/50/ec2c172d8023ce44150b705e282becf2fb3b244c.jpeg28161880http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kapusniak-z-mlodej-kapusty-7
1 mała główka kapusty
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek pora
1/2 cebuli
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej ( najlepiej domowa)
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka lubczyku
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
200 g koncentratu pomidorowego
3 plastry boczku wędzonego
200 g kiełbasy
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
pieprz
sól
świeży koper
Sposób przygotowania przepisu:
Kapuśniak z młodej kapusty
1.
Kapustę pokroić, zalać w garnku wodą i ogrzewać do zagotowania. Odcedzić.
2.
Warzywa pokroić zalać wodą, dodać przyprawy i gotować do miękkości.
3.
Wywar warzywny przelać do kapusty, uzupełnić wodą do pożądanej gęstości i gotować do miękkości kapusty.
4.
Boczek i kiełbasę pokroić w paski i usmażyć. Dodać do zupy bez tłuszczu.
5.
Dodać koncentrat pomidorowy.
6.
Do tłuszczu po smażeniu wędliny dodać masło i mąkę. Mieszając chwilkę smażyć i dodać do gotującej się zupy. Doprawić pieprzem i solą. Przed podaniem posypać koperkiem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze