KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY

0 (0 ocen)

  • 60 min

Najlepsza wiosenna zupa !

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki dla ok 6 osób:


    1/2 średniej wielkości główki młodej kapusty
    1 marchewka
    1 cebula
    1 laska kiełbasy wiejskiej
    10 dag boczku wędzonego
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki
    1-2 łyżki śmietany 18%
    koperek
    sól (lub vegeta wg uznania)
    pieprz
    maggi
    4 ziemniaki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy ,marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach.Wszystko zalewamy wodą,solimy,gotujemy.Ziemniaku kroimy w kosteczkę ,dodajemy do gotującej się kapusty.Kiełbasę i boczek kroimy w plasterki ,cebulę w kostkę,razem podsmażamy .Dodajemy do zupy.Koncentrat pomidorowy mieszamy ze śmietaną i mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.Dodajemy do zupy;zagotowujemy.Przyprawiamy do smaku pieprzem ew maggi.Posypujemy świeżo siekanym koperkiem.

Porady

do tej zupy można nie dodawać ziemniaków ;wtedy też jest pyszna!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować