Kapuśniak z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jak już wcześniej pisaliśmy, naszym priorytetem jest, co drugi dzień zrobić zupę. Dlaczego? Ze względu na witaminy...no wiadomo, surowe ma więcej witamin. Czasami trzeba przemycać pewne wartości odżywcze, i tak to robimy. Zupy kochamy w każdej postaci. Nam ta propozycja ogromnie posmakowała.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 łyżki oleju
    250 g mielonego mięsa z indyka
    1 marchew
    1 pietruszka
    1 mały seler
    2 średniej wielkości ziemniaki
    100 g boczniaków
    100 g pieczarek
    1,4 l bulionu warzywnego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1/2 czerwonej papryki
    1/4 główki białej kapusty
    natka pietruszki
    mielony kminek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy olej, rozgrzewamy. Następnie wrzucamy mięso mielone, podsmażamy 5 min, od czasu do czasu mieszając i rozdrabniając przy pomocy drewnianej łyżki.
    Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki. Smażymy następne 5 min.
    Do całości dodajemy pokrojone boczniaki i pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut.
    Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat, pokrojoną w kostkę paprykę, wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy do jej miękkości.
    Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.
    Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować