REKLAMA

Kapuśniak z kiszonej kapusty z wędzonym boczkiem

wyświetlono: 52 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Pyszna, gęsta i pożywna zupa przygotowana z dodatkiem wędzonego boczku. Polecam.

opublikowany: 25.11.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 1 godz. 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g kiszonej kapusty
    6 szkl wody
    2 marchewki
    4 spore ziemniaki
    1 cebula
    1 łyżka oleju
    3 listki laurowe
    4 ziela angielskie
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    150 g wędzonego boczku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy i myjemy, kroimy. Wkładamy do gotującej się wody. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Boczek kroimy w kosteczkę. Przekładamy na patelnie i przesmażamy na oleju, odstawiamy.
    Ziemniaki obieramy i kroimy, myjemy. Dokładamy do garnka razem z listkami laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy.
    Do ugotowanej zupy dodajemy przesmażony boczek z cebulą i pokrojoną kiszoną kapustę i gotujemy aż kapusta będzie miękka. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: smak i uczucie smak i uczucie

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Rozgrzewający, sycący.... Na samą myśl leci ślinka :)

kategoria: Zupy kapuśniak kwaśnica kapusta kiszona opublikowany: 10.03.2019 | wyświetlono: 1763 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: Słodko Słodka Zdjęcie do publikacji.

Kapuśniak z Kiszonej Kapusty

Czasem lubimy się trochę pokwasić,a zwłaszcza w taką jesienną pogodę.

kategoria: Zupy kapuśniak opublikowany: 27.09.2018 | wyświetlono: 887 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE