Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonym żeberku

5 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

zupa

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
    porcja rosołowa z indyka
    kawałek wędzonych żeberek
    marchewka
    cebula
    listek laurowy
    ziele angielskie
    pół łyżeczki kminku
    sól
    pieprz czarny
    pieprz ziołowy
    1 słoiczek 200 g koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonym żeberku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy w letniej wodzie i odciskamy, (gdyby była bardzo kwaśna można zagotować i odcedzić pierwszą wodę) Zalewamy kapustę wodą, dodajemy umyte mięso i żeberka, Marchewkę kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce. Cebulę siekamy w kostkę, dodajemy przyprawy. Gotujemy aż kapusta i mięso będą miękkie. Wyjmujemy mięso, oddzielamy od kości i drobno kroimy a następnie dodajemy ponownie do kapuśniaku. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować