Kapuśniak z kiszonej czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Kapuśniak trochę inny bo z kiszonej czerwonej kapusty. Ma piękny rubinowy kolor i mnóstwo antyoksydantów. Podałam z gryczanym chlebem na zakwasie prosto z pieca.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1 marchewka

    kawałek selera

    pietruszka

    cebula

    2 ziemniaki

    2 łyżki oleju

    sól i pieprz

    1/2 łyżeczki kminku

    1 łyżeczka majeranku

    1/2 łyżeczki cząbru

    2 liście laurowe

    kilka ziaren ziela angielskiego

    szklanka soku z kiszonej czerwonej kapusty

    3/4 szklanki kiszonej czerwonej kapusty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak z kiszonej czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak z kiszonej czerwonej kapusty 1. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Seler i cebulę kroimy w małą kostkę a ziemniaki w dość dużą. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy warzywa lekko je podsmażając. Wlewamy wodę do 3/4 wysokości naczynia. Dodajemy przyprawy bez majeranku. Gotujemy kilka minut do miękkości ziemniaków. Wlewamy sok z kapusty i dodajemy kiszoną kapustę. Gotujemy 15 minut. Na koniec posypujemy majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować