Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami

4.4 (187 ocen)

  • 45 min

Rozgrzewająca zupa z kiszoną kapustą

  • 45 min

Składniki:

  • 300g kiszonej kapusty
    1 kiełbaska (kabanos)
    1 cebula
    6 ziemniaków
    2 liście laurowe
    6 kulek ziela angielskiego
    6 kulek pieprzu
    1 gałązka selera naciowego
    2 litry wody
    4 kostki rosołowe
    1 łyżeczka kminku
    1 łyżeczka pieprzu czarnego
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka majeranku
Wystaw ocenę:

4.4 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Kapusta kiszona

Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną drobno pokroić. Przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać kostki rosołowe i przyprawy, zagotować. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Seler posiekać (łodygę i liście). Ziemniaki z selerem dodać do kapusty. Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w talarki. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i kiełbasę. Podsmażyć na złoty kolor. Następnie do cebuli dodać mąkę, dokładnie wymieszać, przesmażyć i dodać do gotującej się kapusty z ziemniakami. Gotować pod przykryciem ok. 20 min.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kiełbasa Kminek Seler Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować