Kapuśniak z kapusty włoskiej z chorizo

  • wyświetlono: 199 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Aromatyczny kapuśniak z lekką nutą ostrości od chorizo.

edytaha
  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 mała marchewka
1 mała pietruszka
mały kawałek selera
2 ziemniaki
15 dag kapusty włoskiej
6 dag chorizo
łyżka oleju
liść laurowy
3 kulki ziela angielskiego
sól
sproszkowana słodka papryka
suszony tymianek

Sposób przygotowania przepisu:

Kapuśniak z kapusty włoskiej z chorizo

  • 1. Warzywa obrać, opłukać. Marchew, pietruszkę i selera pokroić w cienkie plasterki, ziemniaki i kapustę w kostkę. Kiełbasę chorizo pokroić w cienkie plasterki.
    W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić marchew, pietruszkę, selera i kiełbasę. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Dodać ziemniaki i kapustę, liść laurowy i ziele angielskie, zalać gorącą wodą. Posolić i gotować na małym ogniu do miękkości. Pod koniec doprawić do smaku sproszkowaną papryką i suszonym tymiankiem.

Porady

Opcjonalnie zupę można zagęścić mąką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szybkie daniezimakapustazupakapusta włoskaobiadjesieńKapuśniakchorizo

Komentarze

Podobne przepisy

Kapuśniak z kapusty kiszonej

Dodane przez: Kuchnia Marty

Kapuśniak z kapusty kiszonej

Dziś zapraszam na pyszną, sycącą...

Kapuśniak z młodej kapusty

Dodane przez: Kloruś

Kapuśniak z młodej kapusty

Kapuśniak z młodej kapusty to jedna...

Kapuśniak z białej kapusty

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Kapuśniak z białej kapusty

Często kupuję kapustę do surówek....

zupa

Dodane przez: Aga72

Kapuśniak z młodej kapusty

Dziś na obiad zupkę ugotowałam...

Kapuśniak z młodej kapusty

Dodane przez: Kuchnia Koloru Blond

Kapuśniak z młodej kapusty

Nie wiem, czy jest ktoś, kto wyobraża...

Kapuśniak z młodej kapusty

Dodane przez: Goszka

Kapuśniak z młodej kapusty

Kapuściany detoks wiosenny z młodej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE