Kapuśniak z fasolą i kiełbaską

0 (0 ocen)

Na tą zupkę z młodych warzyw czekam całą zimę.

Składniki:

  • mała główka kapusty
    laska kiełbasy
    kilka młodych ziemniaków
    pół puszki fasoli czerwonej
    pomidor
    mała cebula
    2żeberka
    vegeta,

Kapuśniak z fasolą i kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować żeberko, z vegetą, zbierać szumy.
  • 2. Kapustę umyć , poszatkować. Dodać do garnka, gotować 20 min. Ziemniaki i cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować następne 20 min.
    Pod koniec gotowania dodać sparzone i obrane ćwiartki pomidora, posypać fasolą.
    Kiełbaskę pokroić w talarki ,dodać, wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy