Kapuśniak z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

Dla smakoszy

Składniki:

  • 50 dag kapusty czerwonej
    3 ziemniaki
    1 jabłko
    1 cebula
    1,5 l wywaru mięsnego lub warzywnego
    6 szt. białe kiełbaski
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz
    natka pietruszki

Kapuśniak z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną kapustę pokroić w kostkę. Zalać 1l wywaru i ugotować. Pokrojone w kostkę ziemniaki zalać resztą wywaru i ugotować.
    Białe kiełbaski ugotować, wyjąć je, a wywar dolać do kapusty.
    Cebulkę pokroić i przesmażyć z pokrojonymi kiełbaskami.
    Do kapusty dodać ugotowane ziemniaki, cebulkę z kiełbaskami i plasterki jabłka.
    Doprawić solą i pieprzem, chwilę pogotować. Posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy