Kapuśniak z coolwarp i kurczaka wędzonego

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Oto drugi sposób na zagospodarowanie jednej kapusty coolwarp. Tym razem przepyszne połączenie z wędzonym kurczakiem.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 sztuki kapusty coolwarp
    600 g udek wędzonych z kurczaka
    1 duża pietruszka
    1 seler korzeniowy
    2 duże marchewki
    3 ziemniaki
    3 pomidory malinowe
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 liście laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    1 szczypta mielonego kminku
    1 pęczek koperku
    4 łyżki tartego parmezanu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak z coolwarp i kurczaka wędzonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak z coolwarp i kurczaka wędzonego 1. Udka z kurczaka wkładamy do zimnej wody (2 litry), doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień.

    Pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn.

    Marchew kroimy na większe kawałki.

    Ziemniaki kroimy w kostkę.

    Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki.

    Kapustę szatkujemy.

    Wszystkie składniki dodajemy do zupy, liście laurowe i ziele angielskie. Wsypujemy szczyptę kminku, dodajemy sól i pieprz.

    Po kwadransie, udka wyjmujemy, studzimy, zupę gotujemy na wolnym ogniu.

    Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, rozdrabniamy na kawałki, razem z kośćmi wrzucamy ponownie do zupy.

    Po kolejnym kwadransie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie rozprowadzamy, zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Na koniec dodajemy posiekany koperek.

    Zupę podajemy z tartym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować