Kapuśniak rybny z warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z czym kojarzy wam się piątkowy obiad? Nam często z rybą, a jak ryba to surówka z kiszonej kapusty. A jakby połączyć te smaki?

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g fileta z czarnego dorsza
    1 szklanka kiszonej kapusty
    2 marchewki
    4 ziemniaki
    1 kawałek selera korzeniowego
    1 pietruszka
    200 g brukselki
    1/4 kalafiora
    4 ziarna ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    2 łyżki smalcu wieprzowego
    1 płaska łyżka mąki
    mielony kminek do smaku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Kapusta kiszona Ryba

Kapuśniak rybny z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak rybny z warzywami 1. Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.
    Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu.
    Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami.
    Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Dorsz Ryby Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować