Kapuśniak orientalny

  • wyświetlono: 96 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kuchnia fusion pełną gębą :P . Trochę chińskiej, koreańskiej i tajskiej kuchni. Kochamy

Gregorhspeed
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

3 łyżki oleju z orzechów ziemnych
2 szalotki
2 ząbki czosnku
1 cm korzenia imbiru
1 opakowanie tzw. mieszanki chińskiej
1,2 l bulionu drobiowego
1 łyżka cukru palmowego
1 łyżka sosu ostrygowego
1 garść pokrojonych w paski grzybów mun
2 sztuki kapusty pak choi
200 g makaronu Udon

Sposób przygotowania przepisu:

Kapuśniak orientalny

  • Kapuśniak orientalny1. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną szalotkę, następnie czosnek oraz imbir-również posiekane.
    Mieszankę przelewamy gorącą wodą, odcedzamy, dodajemy do cebuli. Dusimy przez chwilę (10 min.), dodajemy gorący bulion drobiowy wymieszany z cukrem i sosem oraz grzyby mun. Gotujemy 5 min.
    Kapustę kroimy w dowolne kawałki (u nas mniej więcej 2 cm ), wrzucamy do zupy razem z makaronem. Gotujemy do jego miękkości.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kuchnia orientalnaKapuśniakpak choi
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-164mlg4

Dodane przez: Magda33

kapuśniak

Zrobiłam kapuśniak z przepisu mojej...

Kapuśniaczek

Dodane przez: ana29

Kapuśniak

Moja wersja kapuśniaku jest z kiełbasa...

Kapuśniak

Dodane przez: bunia24

Kapuśniak

Pyszna i pożywna zupa w sam raz...

Kapuśniak

Dodane przez: hercik17

Kapuśniak

Kapuśniak przeważnie gotuję w sezonie...

Kapuśniak

Dodane przez: Veroni

Kapuśniak

Ja robię obiad dla dużej rodziny,...

Kapuśniak

Dodane przez: smakmonika

Kapuśniak

Z kilku składników można przygotować...