Kapuśniak na wędzonym kurczaku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny niskokaloryczny kapuśniak

  • 20 min

Składniki:

  • 60 dkg kiszonej kapusty ( najlepsza swojska, z marchewką)
    2 wędzone udka z kurczaka
    2 większe ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    4 kulki ziela ang.
    wegeta i maggi do smaku

Kapuśniak na wędzonym kurczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak na wędzonym kurczaku 1. Z nóżek ściągnąć skórkę, obrać i pokroić mięso. Kiszoną kapustę pokroić, zalać wodą, dodać przyprawy i wstawić do gotowania. Po pół godzinie dodać udka, doprawić wegetą i gotować do miękkości kapusty, u mnie było to następne pól godziny ( nie lubimy "ciapatej" kapusty:)) Podawać z ziemniakami, lub solo:) Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy