Kapuśniak na chudo

5 (164 ocen)

Dobre danie na odchudzanie :)

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej, jeśli za kwaśna to wypłukać
    0.8 kg wołowiny gulaszowe bez tłuszczu
    1 większa pokrojona cebula
    2 posiekane ząbki czosnku
    3 pomidory pokrojone w ósemki
    2 łyżki oliwy lub oleju do przysmażenia wołowiny
    2 liście laurowe +5 ziaren angielskich+1 łyżka majeranku + 3 grzybki suszone
    sól, pieprz do smaku
    ewentualnie 2 płaskie łyżki kaszy pęczak dla nadania kleistości zupie
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak na chudo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1jl6k35 1. Kapustę trochę pokroić, włożyć do garnka.
    Wołowinę pokroić w nieduże kawałki, lekko przesmażyć na tłuszczu i dołożyć do kapusty. Zalać wodą tak aby przykryło i jeszcze trochę, zależy jaką chcemy zupę rzadką czy gęstą.
    Dodać pozostałe składniki, gotować do miękkości kapusty, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować