Kapuśniak bez kminku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jest to alternatywa dla osób lubiących babcine zupy ale nie lubiących kminku tak jak mój mąż.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 słoik domowej kiszonej kapusty (możne być kupna)
    2 marchewki
    1 seler
    1 pietruszka
    4 ziemniaki
    1 cebula
    2 szt kiełbasy wędzonej
    2 kostki rosołowe
    3 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    10 kulek pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapusta kiszona

Kapuśniak bez kminku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak 1. Kapustę drobno kroimy ale nie płuczemy jej, gotujemy ją z przyprawami do miękkości . Marchew i ziemniaki kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w kosteczkę lub półksiężyce smażymy razem z cebulką w to wrzucamy startą pietruszkę i seler i chwilkę smażymy razem. Dodajemy do kapusty marchew i ziemniaki oraz podsmażoną kiełbasę z warzywami i to gotujemy do miękkości warzyw, na końcu dodajemy koper i odrobinę masła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować