Kapuśniak

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kapuśniak

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g kiszonej kapusty
    800 ml bulionu
    4 ziemniaki
    2 małe marchewki
    1 cebula
    1/4 selera
    1 łyżka sosu sojowego
    2 łyżki suszonej włoszczyzny
    1/2 łyżeczki kminku (mielony)
    1 łyżeczka papryki mielonej (słodkiej)
    1 łyżka oliwy
    sól i pieprz do smaku

Kapuśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i selera zetrzyj na dużych oczkach tarki. Cebulę drobno posiekaj. Wszystko lekko podsmaż na oliwie.
    Następnie przełóż do garnka i dodaj bulion, pokrojone w kostkę ziemniaki, suszoną włoszczyznę, sos sojowy, kminek i mieloną paprykę. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut.Kapustę kiszoną, możesz pokroić na mniejsze części i dodaj do gotujących się warzyw. Gotuj przez 20 minut. W międzyczasie możesz doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy