KAPUŚNIAK

5 (1 ocen)

  • 60 min

Ugotowany wg starego przepisu babci. Najlepszy. Nadchodzą chłodne dni, należy zacząć jeśc rozgrzewające , syte zupy. Ta taka jest, bez wątpienia

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dag kiszonej kapusty
    1,5 szklanki soku z kiszonej kapusty
    4 ziemniaki
    2 marchewki
    1 duzy korzeń pietruszki
    1 cebula
    2 łyżki mąki
    2 ziela angilelskie
    2 liście laurowe
    szczypta kminku
    olej do smażenia
    sól,pieprz do smaku
    dodatkowo:
    30 dag schabu lub innego mięska jako wkładka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Kapusta kiszona

Kapuśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę również, zalewamy 2,5 litra wody. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, kminek, gotujemy do miękkości warzyw, ok 30 minut. Po tym czasie dodajemy kapustę i sok. Gotujemy jeszcze 30 mint. Szklimy cebulę,dodajemy mąkę, energicznie mieszamy dodajemy do zupy.
  • 2. Schab pokroic na wąskie paseczki,posypac solą,pieprzem obsmażyc na rumiano z obu stron. Dodac do kapuśniaku,bedzie treściwsza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować