Kapuśniaczek

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybki i smaczny obiad

  • 60 min

Składniki:

  • • ½ KILO KAPUSTY KISZONEJ
    • ½ KILO ZIEMNIAKÓW
    • 1 CEBULA
    • 15-20 DAG BOCZKU WĘDZONEGO
    • 1 LIŚĆ LAUROWY
    • 2 GRZYBKI SUCZONE
    • ZIELE ANGIELSKIE
    • ZIARENKA PIEPRZU (KILKA)
    • 2 KOSTKI ROSOŁOWE

Kapuśniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KAPUSTĘ PRZEKŁADAMY DO DUŻEGO GARNKA. ZALEWAMY ¾ WODY, WRZUCAMY KOSTKI ROSOŁOWE, PRZYPRAWY , POKROJONĄ CEBULĘ I BOCZEK. GOTUJEMY
  • 2. ZIEMNIAKI OBIERAMY, KROIMI W KOSTKĘ I WRZUCAMY DO DRUGIEGO GARNKA. ZALEWAMY WODĄ, SOLIMY. GOTUJEMY
  • 3. KIEDY ZIEMNIAKI ZACZNĄ ROBIĆ SIĘ KRUCHE, PRZELEWAMY CAŁĄ ZAWARTOŚĆ DO GARNKA Z KAPUSTĄ. DALEJ GOTUJEMY JESZCZE CHWILĘ. PRZYPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU.

Komentarze

Podobne przepisy