Kapuściane kotleciki

  • wyświetlono: 430 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Kotleciki są sposobem na wykorzystanie końcówki kapusty gdy pozostaje od gołąbków.

  • 40min

Składniki

kapusta włoska 1/3 główki
jajko 1 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
bułka tarta
olej


Sposób przygotowania przepisu:

Kapuściane kotleciki

  • 1. Kapustę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i kroimy. Cebulę kroimy i rumienimy na oleju. Gdy kapusta wystygnie dodajemy jajko, cebule i kopiastą łyżkę tartej bułki. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.

    Formujemy kotleciki, panierujemy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylakapustacebulajajkokotletyobiadprzyprawy

Komentarze

Podobne przepisy

Kapuściane skrzydełka

Dodane przez: Izabela27

Kapuściane skrzydełka

Odmiana dla zwykłych, smażonych...

Kotlety kapuściane

Dodane przez: Goniak

Kotlety kapuściane

Zostało mi sporo kapusty z gołąbków...

udak

Dodane przez: maalikaa

Kapuściane udka

Zaczął się sezon na młodą kapustkę,...

KAPUŚCIANY KOCIOŁEK

Dodane przez: Magda_Z

Kapuściany kociołek

Wyśmienita mieszanka 4 rodzajów...

Kapuściane

Dodane przez: kinga-now

Kotlety kapuściane

Kotlety z kapusty to proste w wykonaniu...

kotlety schabowo kapuściane

Dodane przez: Magda_Z

Kotlety schabowo - kapuściane

Wyśmienite w smaku kotlety, które...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE