Kapucino

4.5 (146 ocen)

Bardzo smaczne ciasto

Składniki:

  • Biszkopt z 3 jaj
    Masa:
    1/2 szklanki cukru
    1 margaryna
    2 serki waniliowe
    1 łyżka żelatyny
    2 szklanki mleka w proszku
    2 paczki biszkoptów
    3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kapucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z 3 jaj.
  • 2. 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzyć w 2 szklankach wody ostudzić.
  • 3. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać serki i mleko w proszku, dodać żelatynę łyżkę rozpuszczoną w wodzie.
  • 4. Nasączyć biszkopt kawą i położyć połowę masy. Na masę układać biszkopty namoczone w kawie. Na biszkopty wyłożyć resztę masy i ułożyć warstwę drugą biszkoptów też nasączonych. Na wierzch potarkować czekoladę. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować