Kapsalon czyli kebab inaczej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kapsalon to super alternatywa dla tradycyjnego kebaba. Super danie na obiad dla gości. Fajnie wygląda a jeszcze lepiej smakuje.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
    1 kg frytek gotowych
    Sałata lodowa
    2 szt cebuli czerwonej
    Ogórek zielony
    2 papryki
    Oliwki zielone
    Ser feta
    250 g pomidorów koktajlowych
    250 g sera żółtego
    Sos:
    Jogurt naturalny
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kebab

Kapsalon czyli kebab inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapsalon 1. Pierś kroimy w kostkę przyprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy. Smażymy frytki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego układając frytki, pierś, ser żółty. Pieczemy 20 min temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować