Kapsalon to super alternatywa dla tradycyjnego kebaba. Super danie na obiad dla gości. Fajnie wygląda a jeszcze lepiej smakuje.
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 kg piersi z kurczaka
1 kg frytek gotowych
Sałata lodowa
2 szt cebuli czerwonej
Ogórek zielony
2 papryki
Oliwki zielone
Ser feta
250 g pomidorów koktajlowych
250 g sera żółtego
Sos:
Jogurt naturalny
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
Kapsalon czyli kebab inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kroimy w kostkę przyprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy. Smażymy frytki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego układając frytki, pierś, ser żółty. Pieczemy 20 min temp. 180 stopni.
Komentarze