domowy, bardzo smaczny fast-food

Składniki:

  • 0,5 kilograma frytek
    2 piersi z kurczaka
    300 gram sera homogenizowanego naturalnego
    1 mały jogurt naturalny
    2 ząbki czosnku
    przyprawa do gyrosa
    1 pomidor
    1 ogórek zielony długi
    4 ogórki konserwowe
    1 czerwona cebula
    1 mała kapusta pekińska
    sól do smaku
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapsalon - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka opłukać, oczyścić i pokroić w paseczki lub kostkę. Posypać przyprawą do gyrosa i wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Serek homogenizowany wymieszać z jogurtem naturalnym, czosnkiem i solą do smaku. Z liści kapusty pekińskiej wykroić głęby i resztę pokroić w paseczki. Pomidora, ogórek zielony i ogórki konserwowe pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka.Olej rozgrzać na patelni. Smażyć na nim wcześniej przyprawionego kurczaka. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Do formy jednorazowej do zapiekania (keksówki) na spód ułożyć frytki a na to mięso z kurczaka. Zapiec w piekarniku 15-20 minut w 180 st C. Następnie od razu po wyjęciu z piekarnika posmarować sosem czosnkowym, na to ułożyć plastry pomidora, ogórka zielonego i ogórka konserwowego oraz piórka cebuli. Wszystko przykryć pokrojoną kapustą pekińską. Podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować