Kanie w sosie kokosowym wege

0 (0 ocen)

  • 13 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wegańskie danie z grzybami kaniami w roli głównej. Bez laktozy, bez glutenu. Zrobicie w 10 minut. Możecie wykorzystać każde inne grzyby. U mnie kanie bo bardzo je lubię i jak mam okazję zbieram.

  • 13 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:

    1 cebula

    300 ml mleczka kokosowego

    1 łyżka mąki migdałowej

    sol, pieprz czarny i czerwony

    1 łyżeczka majeranek

    natka pietruszki

    olej rzepakowy

    8 grzybów kani dużych1 gałązka tymianku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sos grzybowy

Kanie w sosie kokosowym wege - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Grzyby oczyszczam, nie myję ich. Odrywam ogonki i wyrzucam. Kapelusze kroję na paski. Cebule drobno kroję i przesmażam na oleju. Dodaję kanie i przesmażam dalej. Mąkę migdałową rozrabiam w mleku kokosowym i wlewam do grzybów. Zagotowuję, doprawiam solą, pieprzem czarnym, czerwonym, majerankiem, tymiankiem. Posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kanie Migdały Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować