REKLAMA

Kanie w sosie kokosowym wege

wyświetlono: 36 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Wegańskie danie z grzybami kaniami w roli głównej. Bez laktozy, bez glutenu. Zrobicie w 10 minut. Możecie wykorzystać każde inne grzyby. U mnie kanie bo bardzo je lubię i jak mam okazję zbieram.

opublikowany: 21.01.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 13 min
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:

    1 cebula

    300 ml mleczka kokosowego

    1 łyżka mąki migdałowej

    sol, pieprz czarny i czerwony

    1 łyżeczka majeranek

    natka pietruszki

    olej rzepakowy

    8 grzybów kani dużych1 gałązka tymianku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Grzyby oczyszczam, nie myję ich. Odrywam ogonki i wyrzucam. Kapelusze kroję na paski. Cebule drobno kroję i przesmażam na oleju. Dodaję kanie i przesmażam dalej. Mąkę migdałową rozrabiam w mleku kokosowym i wlewam do grzybów. Zagotowuję, doprawiam solą, pieprzem czarnym, czerwonym, majerankiem, tymiankiem. Posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Kanie w zalewie octowej

Jeszcze jeden alternatywny przepis na kanie, przy dużych zbiorach tego pysznego grzyba.

kategoria: Przetwory opublikowany: 09.09.2017 | wyświetlono: 25088 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE