Kanie w panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moje ulubione grzyby ala schabowe, są lepsze dla mnie od mięsa

  • 30 min

Składniki:


  • 3 kapelusze grzybów Kanie
    1 jajko
    7 łyżek bułki tartej
    sól
    pieprz
    1/2 papryki czerwonej
    3 liście sałaty
    5 oliwek zielonych i czarnych
    4 pomidorki koktajlowe czerwone i zółte
    2 pomidory suszone
    koperek świeży
    sos balsamiczny
    1/2 papryczki chili
    olej rzepakowy

Kanie w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby kapelusze delikatnie myję, i następnie osuszam. Robię panierkę. Obtaczam najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Solę, pieprzę i smażę na patelni na rumiany kolor. Kapelusze dekoruję sercami z papryki czerwonej. Podaję z sałatką z salaty, pomidorków koktajlowych, oliwek, z suszonymi pomidorami, koperkiem. Polewam sosem balsamicznym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy