Kanie w cieście naleśnikowym - mazury

4.5 (188 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

dania_regionalne

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Kilka kani: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka: 20 dekagramów
    - mleko: 0.5 szklanki
    - vegeta: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kanie w cieście naleśnikowym - mazury - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kanie oczyścić, umyć i odciąć trzonki. Oprószyć vegetą.
    Przygotować ciasto jak na naleśniki.
    Panierować kanie w cieście i smażyć na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować