Kanie pod jaglaną pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kanie uwielbiam wole je od schabowych. Została mi kasza od obiadu, i szukałam pomysłu na nią i kanie same się wprosiły. Do farszu dodałam jeszcze podgrzybki i powstała fajna i lekka pierzynką.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 kapelusze kań
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    1/3 szklanki kaszy jaglanej
    5 podgrzybków małych
    1 cebula
    1/3 papryki czerwonej
    4 gałązki koperku
    olej do smażenia

Kanie pod jaglaną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kanie w panierce 1. Kaszę przelewam zimną wodą, dodaję 2/3 szklanki wody i gotuje na wolnym ogniu aż kasza wchłonie wodę.Wstawiam garnek pod koc na 30 minut żeby kasza doszła.
    Kapelusze grzybów myję, panieruję z jajku, potem w bułce tartej , sole,pieprzę
  • kanie usmażone 2. smażę na oleju.
  • warzywa z grzybami podsmażone 3. Cebule kroję drobno, dodaję pokrojone w kostkę podgrzybki i podsmażam na oleju. Dodaję ugotowaną kasze, pokrojoną paprykę , koperek, doprawiam solą, pieprzem. Kanie podaję z farszem z kaszy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy