Kanie uwielbiam wole je od schabowych. Została mi kasza od obiadu, i szukałam pomysłu na nią i kanie same się wprosiły. Do farszu dodałam jeszcze podgrzybki i powstała fajna i lekka pierzynką.
30 min
Składniki:
3 kapelusze kań
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
1/3 szklanki kaszy jaglanej
5 podgrzybków małych
1 cebula
1/3 papryki czerwonej
4 gałązki koperku
olej do smażenia
Kanie pod jaglaną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę przelewam zimną wodą, dodaję 2/3 szklanki wody i gotuje na wolnym ogniu aż kasza wchłonie wodę.Wstawiam garnek pod koc na 30 minut żeby kasza doszła.
Kapelusze grzybów myję, panieruję z jajku, potem w bułce tartej , sole,pieprzę
2. smażę na oleju.
3.Cebule kroję drobno, dodaję pokrojone w kostkę podgrzybki i podsmażam na oleju. Dodaję ugotowaną kasze, pokrojoną paprykę , koperek, doprawiam solą, pieprzem. Kanie podaję z farszem z kaszy.
Komentarze